Flygturer för Allmänheten

Ta med dina vänner på en Flygtur och dela på kostnaden.                       3 passagerare* kan åka med och se Lund, Malmö eller precis vart du vill. Vi flyger året runt på asfalterad bana.

jp2611

Introduktionsflyg är en möjlighet att få komma upp i luften och känna på hur det är att åka i ett litet flygplan och njuta av den fantastiska utsikten. Vi kallar det för ”Flygtur”.

Till skillnad från våra Spaka Själv flygningar, flyger du som passagerare med en pilot med ett PPL certifikat (privatflygare).        På denna turen är det piloten som flyger hela tiden och du har möjlighet  att ta med kompisar för att dela på kostnaden. Du betalar flygningen direkt till Eslövs Flygklubb via vår kortautomat (alternativt med presentkort som lämnas på plats) och får fylla i en kvittens på flygningen innan ni stiger ombord. Glöm inte att ta med ID kort.

Såhär bokar du flygning

Skicka ett mejl till info@eslovsflygklubb.se  och ange flygtur i ämnesraden. 

Skriv gärna om du har önskemål på vart du vill flyga. Glöm inte att ange kontaktuppgifter. En av våra piloter kontaktar dig och bokar in dag, antal personer och önskad runda var du vill flyga. på en timme färdas vi cirka 18-20 mil och hinner se en hel del.

På flygdagen är det förstås viktigt att det är flygbart väder och en avstämning görs några timmar innan flygning. Pris för en timmes flygtur 3000:- (1500:- för 30 minuter)

Presentkort

Om ni vill köpa ett presentkort på en introduktionsflygning så kontakta klubbens kassör för vidare information. Skicka gärna ett mejl till kassor@eslovsflygklubb.se

Dags för flygning:

På flygplatsen möter ni upp piloten vid den gula stugan. En säkerhetsgenomgång sker före flygning. På grund av säkerhet så sker en registrering av namn och personnummer (telefonnummer) samt ev. vägning för max startvikt. Vi sparar dessa uppgifter lokalt efter flygning och omgärdas av sekretess.

Vi ställer högre krav på våra piloter som flyger introduktionsflygningar än myndighetskraven beträffande flygtid för att få lov att ta med passagerare. Av den anledningen så har vi utvalda piloter. Introduktionsflyg är ej kommersiellt flyg utan betraktas som en möjlighet för flygklubbar att på ett enkelt sätt få låta  allmänheten att åka en provtur. Start och landning sker på Eslövs flygfält. Vi flyger endast med flygplan i Normalklass* för högsta säkerhet. Maximalt 3 passagerare* kan följa med per flygtur.

jp3644s

Flygrädd men vill flyga ändå?

Våra piloter som flyger våra ”Flygturer” är vana att hantera passagerare som av någon anledning upplever obehag inför en flygning. Innan vi går ombord brukar vi ställa frågan så säg gärna till piloten. Skulle du vilja testa att själv åka med piloten utan några andra passagerare så går det bra. Ibland blir det lite mer avspänt om man som passagerare får åka med på co-pilot sätet och följa med i vad som händer.

Våra regelverk som styr Introduktionsflygning:

EU 965/2012 ändrad 2014-04-07

TSFS 2024:8 (denna gäller from 2024-06-01)

Intern Rutin för Eslövs Flygklubbs Introduktionsflygningar

”introduktionsflygning (introductory flight): alla flygningar som utförs mot ersättning eller annan form av gottgörelse, som består av en flygtur med kort varaktighet och som erbjuds av en godkänd utbildningsorganisation eller en organisation som skapats med målsättningen att främja sport- eller fritidsflygning, i syfte att dra till sig nya elever eller nya medlemmar”

Vill du själv hålla i spakarna och provflyga så skall du kontakta en flyglärare för en Spaka Själv tur. (obs på Spaka Självturer får ej passagerare medfölja)

* Normalklass är exempelvis en Cessna 172 med plats för 1 pilot och 3 passagerare. Klassen omfattas av högre säkerhetskrav än UL och får flygas av piloter som har PPL certifikat. I normalklass opererar vi också kommersiellt med våra flygmaskiner i form av Fotoflyg. Läs gärna om detta på www.lthfaviation.se

* före start görs en beräkning/vägning för max startvikt för aktuellt flygplan. Ett exempel kan vara: 3 passagerare a´ 75 kg beroende på bränslemängd i maskinen.

Skånes Flygcentrum